اعتبار سنجی مشتریان بانکی به روش های مختلفی همواره در نظام بانکی صورت گرفته و می گیرد تا بدین ترتیب هر یک از مشتریان بانکی نسبت به رتبه اعتباری من نوعی خود در سامانه اعتبار سنجی مطلع گردند. کسب اطلاع از رتبه اعتباری افراد خود سبب می شود تا آن ها بتوانند پس از در نظر گرفتن رتبه سنجی مشتریان، نسبت به تسهیلات بانکی اقدامات لازم را در صورت نیاز صورت بخشند تا بتوانند از خدمات نظام بانکداری بهره مند شوند. اما آیا تنها اعتبار سنجی و اعطای تسهیلات و بسیاری از خدمات ارائه شده در نظام بانکی برای همیشه به همین حالت روتین وار و سنتی خود باقی می ماند یا خیر؟ طبیعتا ما در قرن بیست و یکم زندگی می کنیم و در عصر حاضر، بهتر است همگام و همسو با پیشرفت های تکنولوژی گام برداریم. کما اینکه در بسیاری از زمینه ها غرق در تکنولوژی شده ایم. در ادامه بیشتر در خصوص بانکداری دیجیتال سخن گفته می شود که امروزه مطرح شده است.
بانک ها از گذشته های نه چندان دور همواره خدمات بسیار شایان توجهی را به مشتریان خود ارائه داده اند و در حال حاضر نیز شما می توانید از خدمات بسیار زیاد نظام بانکی از جمله اعطای تسهیلات با در نظر گرفتن اعتبار سنجی مشتریان و سایر مسائل مربوط به آن بهره مند شوید. اما به غیر از سرویس دهی حضوری بانک ها، ادامه فعالیت نظام بانکداری کشور بیشتر در گرو بانکداری دیجیتال می باشد. به این صورت که هر یک از بانک ها می بایست خدمات خود را به صورت دیجیتال در بستر اینترنت هم به مشتریان خود ارائه دهند تا همگام و همسو با پیشرفت های تکنولوژی بتوان در زمینه نظام بانکداری نیز دست به خدمات آنلاین و غیر حضوری زد. به واقع می توان اذعان داشت که بانکداری دیجیتال چیزی فراتر از واقع است تا شما بتوانید با دیجیتالی کردن تمامی بانک ها و تمامی خدمات و سرویس دهی های بانکی به صورت غیر حضوری از بسیاری از این خدمات بدون مراجعه به شعبه های مختلف بانک ها بهره مند شوید. بنابراین بهتر است هر چه سریعتر در نظام بانکداری، تمامی فعالیت های بانک ها را در آینده بر پایه بانکداری دیجیتال تنظیم نمود تا بدین ترتیب هر یک از افراد حقیقی و حقوقی بتوانند با توجه به دیجیتالی شدن نظام بانکداری، نسبت به ارتقای رتبه اعتباری خود در شرکت های اعتبار سنجی اقدامات لازم را صورت بخشند و بتوانند تمامی بدهی ها و اقساط بانکی خود را به صورت غیر حضوری پرداخت نموده و تمامی فعالیت های دیگر خود را از جمله چک های برگشتی و راه های کنترل و جلوگیری از آن را به صورت غیر حضوری انجام دهند تا با اعتبار سنجی مناسب خود بتوانند همچنان از بسیاری از تسهیلات بانکی بهره مند شوند.
بانکداری سنتی یا دیجیتال
بانکداری سنتی که تا پیش از این مطرح بود و امروزه نیز همچنان به فعالیت های خود ادامه می دهند؛ بهتر است فعالیت های خود را به صورت دیجیتال و الکترونیک به مشتریان خود ارائه دهند و راهی جزء این مسئله به ویژه در آینده نظام بانکداری ندارند تا تمامی فعالیت ها از جمله اعتبار سنجی مشتریان و مطلع شدن از رتبه اعتباری و بسیاری از خدمات و فعالیت های دیگر به صورت دیجیتال اجرا شود.